19 septembrie 2011

Echipa Repsol Honda obtine Victoria cu numarul 100.

Echipa Repsol Honda dupa al 100-lea titlu in motoGP
Grand Prix-ul de la Aragon a fost scena unei zi foarte speciale pentru echipa Honda Repsol, obtinand aici Victoria cu numarul 100 dupa ce Casey Stoner a dominat intreaga cursa. Acompaniat pe podium de Dani Pedrosa, clasat pe locul II, acestia au purtat pentru prima oara noua costumatie conceputa de designerul David Delfín. Pentru Andrea Dovizioso cursa a tinut mai putin de o tura, acesta accidentandu-se in cel de-al doilea viraj. Pilotii Repsol au plecat de pe prima linie, Pedrosa preluand conducerea dupa ce l-a deposit pe Stoner. Plecand de pe locul 5, Andreea Divizioso a fost fortat de Nick Hayden sa urmeze trasa exterioara a celui de-al doilea viraj, accidentandu-se datorita mizeriei aflate pe acea portiune a pistei. Dupa acest moment, cursa a fost una fara probleme pentru Stoner si Pedrosa. Stoner s-a distantat de Pedrosa. La randul lui spaniolul s-a distantat de restul plutonului, in cele din
urma pilotii Repsol Honda au trecut linia de sosire in pozitiile 1 si 2. Cu acest rezultat, Echipa Honda Repsol a obtinut cea de a 100-a victorie in MotoGP. Cu punctele obtinute in acest weekend, Stoner si-a intarit pozitia de lider in clasamentul general, avand cu 44 de puncte mai mult decat Jorge Lorenzo. Dani Pedrosa, al patrulea la general, este cu 15 puncte in spatele lui Andreea Divizioso, clasat pe trei. Urmatoarea gazda a cursei MotoGP este Japonia, pe 2 Octombrie la Motegi.
Dani Pedrosa Locul 2 la 8.162 sec:
Dani Pedrosa
"Am vazut pe parcursul turelor de practica ca Stoner este foarte rapid pe aceasta pista si ca are mari sanse sa castige. In general am pierdut cateva zecimi de secunda pe primul sector al turei insa le-am recuperat pe finalul acesteia. In a doua jumatate a cursei am avut ceva probleme cu pneul spate, am derapat foarte mult si am pierdut timp. Prioritatea mea a fost sa ma mentin inaintea lui Spies si Jorge pe ultimele ture si sa obtin un nou podium. M-am clasat pe locul II in ultimele trei curse ceea ce nu este rau, insa vreau mai mult in cursele viitoare.”
Casey Stoner 1st - 42:17.427:
Casey Stoner
"Inainte de cursa toata lumea era precauta datorita faptului ca vantul s-a intetit. Acest lucru si incalzirea pneurilor tari pentru cursa au fost principalele aspecte asupra carora ne-am concentrat. Am avut un start mediocru dupa ce am tras stanga pentru a il evita pe Dani, iar Ben Spies a intrat pe exterior. Am ajuns pe pozitia a treia sau a patra la intrarea in primul viraj, insa dupa aceea m-am linistit si am capatat mai multa incredere in motocicleta. Am vrut sa ajung in varf cat mai repede cu putinta ajutat fiind de motocicleta care s-a comportat exemplar tot weekendul. L-am depasit pe Dani de indata ce s-a ivit ocazia si am fortat pentru a ma distanta. Dani s-a tinut dupa mine pret de cateva ture, insa incet am reusit sa ma distantez si sa castig cursa. Cred ca toata lumea a avut ceva probleme cu pneurile. Multumesc din suflet echipei care a facut posibila obtinerea celor 100 de victorii.”