27 decembrie 2011

Valentino Rossi raspunde intrebarilor fanilor

Legenda MotoGP Valentino Rossi a petrecut ceva timp răspunzând intrebarilor primite de la fanii lui într-un webcast organizat de sponsorul Dainese in această saptamană in Italia. Intrebările au venit prin intermediul retelei Facebook, Rossi citind intrebarile pe un iPad si raspunzand in limba italiana, avand un traducător ce transforma aceste răspunsuri în limba engleză.

Citam cateva dintre răspunsurile lui Rossi la unele dintre intrebarile fanilor lui .

Ce rol şi în care film ţi-ar fi plăcut să fi jucat?
"Dan Aykroyd în Blues Brothers cu John Belushi. Acesta este filmul meu preferat.."
Ce părere aveţi despre ultimele norme de limitare a motoarelor si electronicii? Sunteti de acord cu aceste reguli noi?
"Este o perioadă dificilă, în general, pentru motorsport, din cauza situaţiei economice şi că nu mai există multe fonduri. Ne-am dori sa concuram cu motocicletele noastre aşa cum sunt acum - Super-performante si super-tehnologizate, dar sunt mai puţini bani disponibilii pentru cercetari deci nu avem de ales. Suntem obligaţi dacă dorim să continuăm MotoGP cu mai multe motociclete la start şi un spectacol bun.. Vom avea la dispozitie motociclete mai puţin performante la costuri mai mici şi poate mai distractive. Să sperăm la ce-i mai bun si ca vom face un bun spectacol in MotoGP. "

Vă este frică de moarte?
"Un pic imi este. Toată lumea se teme de moarte, mai ales noi piloţii. Riscăm foarte mult."

Ce faci pentru pregătirea ta fizică în timpul iernii?
"In timpul iernii imi continuu pregătirea mea ca în timpul verii. Până în ianuarie suntem în vacanţă, dar eu voi fi în sala de sport. Fac antrenament fac un pic de aerobic, precum şi jogging. O mulţime de sporturi, desigur. Mult ciclism, curse de masini, motocros, ceva enduro. Suntem construirea ununei piste plate acolo. Mai practic sikarting. Îmi place să joc fotbal, cu prietenii mei. Este o pregătire mixtă şi distractiva. "

Visul meu este să fie un pilot. Cum pot face asta?
Trebuie să începi cu o motocicleta pentru varsta ta - minimoto. Italienii le construiesc pe cele mai bune din zilele noastre. Iti recomand o pista de curse aproape de tine. Găseste o pista de curse minimoto si distreaza-te.

Care este visul tău în MotoGP?
Sa câştig din nou campionatul.

Care este casca ta favorita dintre cele  pe care le-aţi folosit în cariera?
Am folosit o mulţime de căşti bune, deosebite. Aş spune casca din acest an ... Îmi place aceasta. Aş cumpăra că una. Şi una cu faţa Mugello, îţi aminteşti? Un clasic. Îmi place asta.

Cum vă creaţi grafica castilor?
Am lucrat cu Aldo Drudi, AGV de-a lungul anilor si a fost uşor să lucreze cu AGV şi ne-au lăsat întotdeauna sa facem ceea ce ne dorim. Deci, trebuie să spunem mulţumesc. Aldo este designerul şi lucrează şi locuieşte în Riccione asa ca ne vedem foarte des. Cautam ideea, uneori avem o idee clara, uneori trebuie să improvizam. În general facem design-ul împreună.

Iti place raliul?
Îmi place raliul. Am avut această pasiune de când eram copil şi tatăl meu ma ducea la raliuri. Când voi renunta la cursele de motociclete, ma voi apuca serios de raliu.

Ce părere aveţi de CRT? Este aceasta o soluţie pentru MotoGP?
Cred că CRT ar putea avea un bun viitor in MotoGP, deoarece acestea sunt foarte rapide, foarte competitive şi ele costa mai putin. Cred că primul an va fi dificil, va exista un pic de diferenţă. Dar apoi vor testa şi vor avea un viitor.

Care este momentul cel mai bun si cel mai rau din cariera ta?
Cel mai rau moment a fost, probabil, atunci când mi-am rupt piciorul la Mugelloe. Acesta a fost un moment prost. Cel mai bun moment, au existat o mulţime, mulţumesc lui Dumnezeu, dar aş spune că prima victorie la Welkom [Africa de Sud] cu Yamaha. Asta a fost cel mai bun. Cel mai bun moment al carierei mele.

Cum gasesti noul model Ducati in 2012?
Sper că cel mai bun. Am lucrat mult în acest an pentru a face Desmo 16 mai bun. Avem o mulţime de idei noi pentru a încerca cu Filippo Preziosi şi toţi băieţii de la Ducati. Suntem curiosi sa vedem de la primul test al anului viitor, în Sepang pe data de 31 ianuarie ... vom avea motociclete diferite şi putem vedea dacă suntem mai competitivi. Sper că da.

Ai de gând să continuu să folosesti casca dedicata lui Sic [Marco Simoncelli]?
Cred că voi continua să o port - cel puţin pentru testele de iarnă şi până în aprilie, deoarece casca este buna. Arata bine si imi place. Şi vreau să imi amintesc de Sic. Dar cred că în noul sezon voi folosi casca mea obişnuită, dar ii voi lipi ceva să mi-l amintesc. Voi avea 58 pe undeva. Voi face acest lucru.

Vrei să vii la nunta mea?
Nu cred ca voi veni. Am fost la cateva ceremonii de căsătorie, dar trebuie să-ti spun că nu m-am simtit bine. Deci, un sarut mare de departe şi asta-i tot.

Pe Twitter, i-ai invitat pe toţi la cină ...
A fost o glumă. O cina pentru 500.000 de oameni este un pic cam dificil de organizat, trebuie sa intelegeti. Lucrăm la ea şi te voi anunta.

Daca ai putea, ai face ca piloţii vechi - Agostini, Surtees, Read sau Dunlop - şi sa câştigi TT-ul [Isle of Man] ?
Chiar noaptea trecută am vazut un DVD - "Clode to the Edge" şi il recomand. Nu cred că pot câştiga TT, deoarece este nevoie de o mulţime de experienţă pentru a înţelege traseul. Dar este o cursă fascinanta. Am fost acolo cu Dainese acum patru ani, in 2009 ... dar nu vreau să-l parcurg in cursă. E prea periculos.

Vrei să-ti construiesti propria echipă şi sa o lansezi în MotoGP?
Chiar nu-mi place această. Poate că ma voi gandi la ea. Poate cu fratele meu pentru că el vrea sa devina pilot.

Când ai de gând să produci un Valentino Rossi Junior?
Nu ştiu. Nu e în programul meu actual, dar te noi tine la curent; am numărul şi atunci când o sa-l fac te voi anunta.

Tu nu pari să spun mai multe jurnaliştilor despre adversarii dvs. cum o faceai in trecut?
Este distractiv, dar cele mai multe ori trebuie sa fi diplomatic cu privire la acestia, nu exagera cu jurnaliştii. E mai bine sa fi un pic diplomatic.

Care este cursa ta preferata?
Am spus mai devreme, prima mea victorie la Welkom [cu Yamaha], dar aş adăuga Laguna Seca - lupta cu [Jorge] Lorenzo.

Când vei termina cu MotoGP, ai de gând să mergi in Superbike?
Ar fi amuzant, poate. Superbike sunt distractive. Trebuie să vedem cât timp pot fi competitiv în MotoGP. Vom vedea in cativa ani.

Ce te-a inspirat pentru a utiliza soarele şi luna pe căşti?
M-am dus la Aldo atunci când ma pregăteam pentru primul campionat în '96 şi Aldo a spus că ar dori sa-mi deseneze un soare pe casca. I-am spus "Bine, da, îmi place soarele" . Imi place ideea de a fi divizat -Soarele şi luna, întregul univers. Si de atunci am folosit mereu soarele şi luna.

A fost mai distractiv motorul vechi de 1000 sau noul 800, cu toate sistemele de control al tractiunii, cu electronica şi alte lucruri?
Desigur, 1000 a fost mult mai distractiv. El a avut ca sensibilitatea la deschiderea gazului pentru că a fost mai putin ajutor. A fost mai distractiv.

Ce muzica asculti?
Îmi plac toate genurile ... rock, muzica pop, italiană şi muzică disco.

Ce părere aveţi de Roger Federer [starul din tenis]?
Eu sunt unul dintre fanii sai mari. Eu îl cunosc. Vorbim unul cu altul si el este un fan de-al meu. El este cel mai elegant.
sursa www.vr46.ro